Concept ontwerp voor het NRE gebouw Eindhoven

Voor mijn afstudeerproject in 2012 was de opdracht om van het NRE gebouw een hele nieuwe invulling te geven.

Gasfabriek NRE terrein, Nachtegaallaan Eindhoven,

Licht en schaduw spelen in mijn ontwerp een belangrijke rol. Licht dat door een open constructie van boven tot aan de begane grond telkens weer een ander gezicht krijgt.
Op de tweede verdieping, waar een pension met ruime kamers of suites komt, zie je het spel van schaduw en licht door de verschillende doorkijkjes steeds weer anders.
Op de begane grond waaiert het licht uit door de glazen wandelvan de winkels. De om de pilaar heen gebouwde kasten zorgen voor beslotenheid.

In het restaurant op de eerste verdieping zorgt de open inrichting, maar ook de overgang van schaduw en licht ervoor dat de gast zijn eigen plek kan vinden. Dat zijn nieuwsgierigheid gewekt wordt.
Het ontwerp van het restaurant laat aan de ene kant door het gebruik van een betonnen gietvloer en donker hout het robuuste en krachtige karakter van het pand naar voren komen. Maar aan de andere kant heeft het door de kleurstelling, de lichtinval vanuit de vide en het materiaalgebruik ook een chique, stoere en comfortabele uitstraling.

Het restaurant is dé plek om rust en ontspanning te vinden. Zakelijke gezelschappen kunnen er vanuit de conferentieruimte terecht voor een versnapering, lunch en diner. Gastenvan het pension vinden letterlijk om de hoek een plek om elkaar te ontmoeten en te eten.

Bepalend element in het restaurant is de moderne, met koper beklede bar. De hoogteverschillen van de bar geven de gast gelegenheid om comfortabel te gaan zitten of te blijven staan. Met haaks op de bar geplaatste tafels krijgen de gasten het beste van de twee werelden: de nabijheid van de bar met alle drukte die daar bij hoort en zicht op de ruimte en rust van het restaurant.