Hotelkamer

Voor de wedstrijd GOOD NIGHT DESIGN van het Bosch Architectuur Initiatief, hebben wij Nathalie van der Schoot en Doreen van den Broek, een hotelkamer ontworpen die als zelfstandige unit geplaatst kan worden op één van verdiepingen van de Mengfabriek in Den  Bosch. De Mengfabriek, wat tegenwoordig Tramkade heet, is een onderdeel van het fabrieksterrein van de gesloten mengvoederfabriek De Heus. Momenteel is dit voormalig industrieel gebied een culturele hotspot in ontwikkeling, waarbij het gebruik van reststromen en duurzaamheid hoog in het vaandel staat.
Als connectie met de beeldbepalende silo’s van Koudijs hebben we gekozen voor een ronde kamer.

De kamer wordt omringd met lamellen in verschillende verlopende kleuren die gedraaid en verschoven kunnen worden. Zo kun je als gast bepalen hoe licht het is in je kamer en welke kleur je wil zien. Je kiest voor openheid of privacy. Binnenin geven deze kleuren samen met de kurkvloer een warme uitstraling. Met behulp van een app kun je je verblijf verder personaliseren: stream je eigen muziek, kies geur en verlichting en beam je favoriete muurdecoratie. Het bed kan naar boven getakeld worden, zodat de kamer gebruikt kan worden als expositieruimte.